Τι είναι η πιστοποίηση Eurovent; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές κλιματιστικών

Η Eurovent (European Committee of Air Handling and Refrigeration) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, ανεξάρτητος ευρωπαϊκός φορέας, ο οποίος ιδρύθηκε το 1958 και αποτελεί την επαγγελματική οργάνωση για τον κλάδο ψύξης, κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού.

H Eurovent ελέγχει και πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων κλιματισμού ακολουθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Ένα πιστοποιημένο κατά Eurovent κλιματιστικό θα αποδίδει εγγυημένα αυτά που αναγράφει ο κατασκευαστής του. Προκειμένου ένα κλιματιστικό να φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης της Eurovent, έχει περάσει από τα αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου της ανεξάρτητης αρχής και έχει αξιολογηθεί με ακρίβεια.

Οφέλη καταναλωτή

Μέσω της πιστοποίησης Eurovent, οι καταναλωτές μπορούν να είναι 100% βέβαιοι ότι ο εξοπλισμός που αγόρασαν λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή:

  • H κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος που έχει δηλωθεί είναι αληθής
  • Το προϊόν φέρει τα αναγραφόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά
  • Οι αποδόσεις και η ενεργειακή κλάση του προϊόντος είναι εγγυημένες

Αντίθετα, σε ένα μη πιστοποιημένο προϊόν, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κατασκευαστής μπορεί να έχει απόκλιση απόδοσης και τεχνικών χαρακτηριστικών σε σχέση με τα αναγραφόμενα.

Προϊόντα Carrier που έλαβαν πιστοποίηση

Η Carrier, η εταιρία που ίδρυσε το 1915 ο Willis Carrier, ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού, αποτελούσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα ηγέτιδα εταιρία στον χώρο του επαγγελματικού και οικιακού κλιματισμού. Είμαστε περήφανοι που όλα τα προϊόντα Carrier φέρουν τη σφραγίδα πιστοποίησης Eurovent:

Διαβάστε περισσότερα για τη Eurovent στο επίσημο site του φορέα https://www.eurovent-certification.com/