Πώς λειτουργούν τα φορητά κλιματιστικά

Ένα φορητό κλιματιστικό προσφέρει μεγάλη ευελιξία καθώς μπορεί εύκολα να μεταφερθεί από ένα δωμάτιο σε άλλο ή από το σπίτι στο γραφείο και το εξοχικό.


Σίγουρα όμως θα θέλετε να ξέρετε λίγα πράγματα για το πως λειτουργούν τα φορητά κλιματιστικά.
Τα φορητά κλιματιστικά της Carrier δεν χρειάζονται εξωτερική μονάδα για να προσφέρουν ψύξη και θέρμανση. Είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε σε λειτουργία ψύξης να μην χρειάζονται σωληνώσεις ή δοχείο αποστράγγισης νερού, προσφέροντας έτσι δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Αποδοτικότερη ψύξη χάρη στην ανακύκλωση των συμπυκνωμάτων και
  • Αδιάλειπτη λειτουργία αφού δεν χρειάζεται άδειασμα του δοχείου νερού.

Τα φορητά κλιματιστικά εισάγουν τον αέρα του χώρου όπου βρίσκονται και τον κατευθύνουν στο ψυκτικό στοιχείο. Το ψυκτικό στοιχείο ψύχει τον αέρα στην θερμοκρασία που έχετε επιλέξει και μετά εξέρχεται και πάλι στο χώρο. Το ψυκτικό υγρό που κυκλοφορεί στο στοιχείο ψύξης, έχοντας απορροφήσει τη θερμότητα του αέρα, περνά στον συμπιεστή του κλιματιστικού.
Έπειτα ο συμπιεστής προωθεί το ψυκτικό υγρό στα πηνία του συμπυκνωτή. Εκεί το ψυκτικό υγρό αποβάλλει τη θερμοκρασία που απορρόφησε στο προηγούμενο στάδιο και ο θερμός αέρας του συμπυκνωτή αποβάλλεται στο εξωτερικό περιβάλλον, μέσω ενός σωλήνα που προσαρμόζεται εύκολα σε κάποιο παράθυρο του χώρου.

Καθώς ο αέρας ψύχεται, περνώντας από το ψυκτικό στοιχείο στο πρώτο στάδιο, συγκεντρώνεται νερό (συμπυκνώματα) από την υγρασία του αέρα. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των φορητών κλιματιστικών Carrier εκμεταλλεύεται αυτό το νερό για ακόμα πιο αποδοτική λειτουργία ψύξης.

Πως λειτουργούν τα φορητά κλιματιστικά

Τα φορητά κλιματιστικά της Carrier διαθέτουν ιονιστή που χαρίζει φρεσκάδα κι ευεξία στο χώρο σας. Επίσης διαθέτουν ασύρματο χειριστήριο, αυτοκινούμενες περσίδες με δυνατότητα επιλογής της κατεύθυνσης του αέρα από το τηλεχειριστήριο, ροδάκια για εύκολη μετακίνηση και κιτ εγκατάστασης σε παράθυρο.

Δείτε περισσότερα στοιχεία για τα φορητά κλιματιστικά Carrier εδώ!