Οικονομικότερες οι Αντλίες Θερμότητας Σύμφωνα με Μελέτη του ΕΜΠ

Με το νόμο 4447/2016 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 241/Α/23-12-2016), άνοιξε ο δρόμος στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούσαν να εγκαταστήσουν αυτόνομη θέρμανση, αφού πλέον δεν χρειάζεται έγκριση από άλλα όργανα όπως οι συνελεύσεις των πολυκατοικιών.

Πιο συγκεκριμένα ο νόμος αναφέρει πως: «Για την τοποθέτηση μετρητικών ή ρυθμιστικών διατάξεων ενέργειας ή ανεξάρτητων μονάδων θέρμανσης σε μεμονωμένες ιδιοκτησίες καταναλωτών, σε υφιστάμενα πριν από την έναρξη εφαρμογής του παρόντος νόμου κτίρια, καθώς και σε όσα κτίρια ανεγερθούν μετά την έναρξη εφαρμογής αυτού, δεν απαιτείται προηγούμενη έγκριση ή απόφαση οργάνου ή ενημέρωση ή άδεια άλλης αρχής ή φορέα, πέραν των πιστοποιημένων φορέων παροχής ή εγκατάστασης, όπου αυτό απαιτείται.»

Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που δημοσίευσαν το Νοέμβριο του 2016 οι Δρ. Εμμανουήλ Κακαράς και Δρ. Σωτήριος Καρελλάς, οι αντλίες θερμότητας αποτελούν τις πλέον οικονομικές λύσεις θέρμανσης.

Ο συγκριτικός πίνακας της μελέτης που παρουσιάζεται πιο πάνω, αποδεικνύει πως οι αντλίες θερμότητας είναι έως 40% πιο οικονομικές από τους καυστήρες πετρελαίου, συνυπολογίζοντας ακόμα και πιθανή επιδότηση πετρελαίου 0,25 ευρώ ανά λίτρο.

Οικονομικότερες οι Αντλίες Θερμότητας

 

Εξοικονόμηση έως και 80% με Αντλίες Θερμότητας Carrier

Επιλέγοντας τις αντλίες θερμότητας Carrier με τεχνολογία Twin-Rotary DC Inverter και πιστοποιημένη απόδοση κατά Eurovent, η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μπορεί να φτάσει το 80% σε σύγκριση με τη χρήση καυστήρα, ενώ παράλληλα προσφέρουν ζεστό νερό χρήσης μέχρι 60°C και κλιματισμό το καλοκαίρι.

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας Carrier 30AWH διαθέτουν επεξεργαστή που βελτιστοποιεί τη λειτουργία του συμπιεστή σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας, επιτυγχάνοντας αποδόσεις έως Α+++. Είναι ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση με μεγάλη οθόνη χειριστηρίου για να επιλέγετε τη θερμοκρασία και να προγραμματίζετε τη λειτουργία τις ημέρες και ώρες που θέλετε.

Χάρη στο μικρό τους μέγεθος και τη γρήγορη εγκατάσταση είναι ιδανική λύση για αυτόνομη θέρμανση τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, ενώ μπορούν να συνδεθούν με μεγάλη ποικιλία τερματικών μονάδων νερού: τοίχου, οροφής, δαπέδου, κασέτες ή ducted.
Επιπλέον, είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα μεταβλητής ταχύτητας με καινοτόμο σχήμα πτερυγίων, εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη απόδοση και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου ενώ χρησιμοποιούν ψυκτικό υγρό R-410A που δεν καταστρέφει το όζον.

Η AHI Carrier διαθέτει προηγμένα συστήματα κι εξειδικευμένους τεχνικούς που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 6796300 ή μέσω e-mail στο grinfo@ahi-carrier.com