Η Carrier επιλέγει ψυκτικό μέσο R-32 για τους επαγγελματικούς ψύκτες scroll

CHARLOTTE, N.C. – 22 Απριλίου 2020

Με σεβασμό στη δέσμευσή της να παρέχει στους πελάτες της λύσεις που χρησιμοποιούν το σωστό ψυκτικό μέσο σε κάθε εφαρμογή, η Carrier επέλεξε το R-32 για να αντικαταστήσει το R-410A, ένα ψυκτικό μέσο με υψηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), στους επαγγελματικούς ψύκτες με τεχνολογία scroll. Το R-32 επιλέχθηκε για τις χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, την υψηλή ενεργειακή απόδοση, την ευρεία διαθεσιμότητα και την ευκολία χρήσης. Στην Ευρώπη, το R-32 θα προσφέρεται σε ορισμένους τύπους επαγγελματικών ψυκτών scroll κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020. Η εισαγωγή του R-32 θα ακολουθήσει και σε άλλες περιοχές και πληρώντας τους κανονισμούς του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ Κινγκάλι του ΟΗΕ που θα τεθούν σε ισχύ το 2023. Η Carrier, παγκόσμιος ηγέτης στην θέρμανση, τον κλιματισμό και την ψύξη υψηλής τεχνολογίας, αποτελεί μέρος της Carrier Global Corporation (NYSE: CARR), της κορυφαίας παγκόσμιας εταιρείας παροχής καινοτόμων τεχνολογιών θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC), ψύξης, πυρασφάλειας και αυτοματισμού κτιρίων.

«Η Carrier εστιάζει στο σωστό ψυκτικό για κάθε εφαρμογή προκειμένου να παρέχει τις καλύτερες λύσεις για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Chris Nelson, Πρόεδρος, HVAC, Carrier. «Μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση των επιλογών, η Carrier επέλεξε το R-32 για τους ψύκτες τεχνολογίας Scroll και τις αντλίες θερμότητας, για τις χαμηλότερες επιπτώσεις του στο περιβάλλον, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας για βιωσιμότητα».

Η χρήση του ψυκτικού μέσου R-32 σε συνδυασμό με την κορυφαία σχεδίαση των συστημάτων Carrier θα μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα του ψυκτικού  μέσου κατά 80% στους επαγγελματικούς ψύκτες και τις αντλίες θερμότητας. Αυτό οφείλεται στο πολύ χαμηλότερο GWP και στη σημαντική μείωση του φορτίου ψυκτικού συστήματος σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά που χρησιμοποιεί R-410A.

Η Carrier επενδύει συνεχώς σε μακροπρόθεσμες λύσεις για να ηγηθεί της βιομηχανίας και να προωθήσει προϊόντα υψηλής απόδοσης με μικρότερο αντίκτυπο στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Αυτή η ανακοίνωση ακολουθεί την επιλογή R-454B της Carrier για το 2018, γνωστή στο εμπόριο ως Puron Advance ™, ως η κύρια λύση με χαμηλότερο GWP για την αντικατάσταση του R-410A σε καναλάτα συστήματα οικιακής χρήσης και σε κεντρικές επαγγελματικές μονάδας με συμπιεστές Scroll που πωλούνται στη Βόρεια Αμερική. Το 2015, η Carrier ανακοίνωσε δεσμεύσεις για μετάβαση σε ψυκτικά μέσα με χαμηλότερο GWP με την επιλογή του HFO R-1234ze (E) στους ψύκτες screw στην Ευρώπη, την εισαγωγή του R-513A σε πολλούς φυγοκεντρικούς και screw ψύκτες το 2018 και τέλος το 2016, την εισαγωγή του βραβευμένου φυγοκεντρικού ψύκτη AquaEdge® 19DV που χρησιμοποιεί το ψυκτικό μέσο HFO R-1233zd (E).

Σχετικά με την Carrier

Ιδρυθείσα από τον εφευρέτη σύγχρονου κλιματισμού Willis Carrier, η Carrier είναι παγκόσμιος ηγέτης στις λύσεις θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης υψηλής τεχνολογίας. Οι ειδικοί της Carrier παρέχουν βιώσιμες λύσεις, ενσωματώνοντας ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα και ενεργειακές υπηρεσίες σε οικιακές και εμπορικές εφαρμογές αλλά και στον τομέα των μεταφορών και των τροφίμων. Ο τομέας HVAC της Carrier είναι μέρος της Carrier Global Corporation, μιας κορυφαίας παγκόσμιας εταιρείας παροχής καινοτόμων τεχνολογιών HVAC, ψύξης, πυρασφάλειας και αυτοματισμού κτιρίων.

Πηγή: www.carrier.com