Αντλίες Θερμότητας: η πιο οικονομική λύση θέρμανσης που σέβεται το περιβάλλον

Η αντλία θερμότητας είναι ένα σύστημα θέρμανσης και ψύξης το οποίο βασίζεται στην πλέον βιώσιμη αρχή λειτουργίας: αντί να παράγει θερμότητα καταναλώνοντας ενέργεια, αντλεί (εξ’ ου και η ονομασία «αντλία») τη θερμότητα που ήδη υπάρχει στο περιβάλλον και τη μεταφέρει στο χώρο μας.

Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού είναι αυτή τη στιγμή το πιο διαδεδομένο μέσο θέρμανσης και ψύξης παγκοσμίως, με χρήσεις που καλύπτουν όλα τα μεγέθη και είδη κτιρίων, είτε πρόκειται για κατοικίες είτε για μεγάλους επαγγελματικούς χώρους.

Πώς λειτουργεί η Αντλία Θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας αέρος-νερού παίρνει τη θερμική ενέργεια που υπάρχει στον αέρα του περιβάλλοντος και τη φέρνει μέσα στο χώρο μας, θερμαίνοντας τον εσωτερικό αέρα αλλά και το νερό χρήσης.

Καταναλώνει ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα και μόνο κατά τη διάρκεια της φάσης άντλησης θερμότητας. Μάλιστα, από το σύνολο της παραγόμενης θερμότητας, μόλις το 25% αποδίδεται σε χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι το 75% της παραγόμενης θερμότητας των αντλιών θερμότητας προέρχεται εξολοκλήρου από τη θερμική ενέργεια που αντλήθηκε από το περιβάλλον, δηλαδή από μία εντελώς δωρεάν, ανανεώσιμη και καθαρή πηγή ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο, η αντλία θερμότητας καταφέρνει να είναι το οικονομικότερο σύστημα θέρμανσης που υπάρχει.

8 σημαντικοί λόγοι για να επιλέξετε Αντλίες Θερμότητας

  1. Είναι η οικονομικότερη λύση θέρμανσης: σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Σύγκριση κόστους θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες», οι αντλίες θερμότητας προσφέρουν οικονομία: 33% από τα pellets, 44% από το κλειστό ενεργειακό τζάκι, 38-45% από το φυσικό αέριο, 61% από το πετρέλαιο και 71% από τους ηλεκτρολέβητες.
  2. Επιδοτούνται από το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’οίκον του ΥΠΕΚΑ, καθώς είναι φιλικές στο περιβάλλον, κατατάσσονται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δεν εκπέμπουν καθόλου ρύπους.
  3. Συνδέονται με το υπάρχον υδραυλικό σύστημα καλοριφέρ και μπορούν να αντικαταστήσουν οποιονδήποτε λέβητα εύκολα, χωρίς να απαιτούνται εργασίες στο εσωτερικό της κατοικίας.
  4. Δεν απαιτούν ειδικό χώρο λεβητοστασίου ούτε καμινάδα.
  5. Έχουν το χαμηλότερο κόστος συντήρησης από οποιοδήποτε ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης-ψύξης.
  6. Προσφέρουν πολύ οικονομικά ζεστό νερό χρήσης ενώ ορισμένες αντλίες μπορούν να συνδυαστούν και με υπάρχον ηλιακό συλλέκτη.
  7. Λειτουργούν σε θέρμανση και ψύξη/δροσισμό ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.
  8. Η απόσβεση της αρχικής τους επένδυσης γίνεται άμεσα καθώς η οικονομία που προκύπτει από τη χρήση της είναι εξαιρετικά μεγάλη.

 

Αντλίες Θερμότητας Carrier για έως και 80% οικονομία!

Οι αντλίες θερμότητας Carrier διαθέτουν τεχνολογία διπλού περιστροφικού συμπιεστή Twin-Rotary DC Inverter και πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης από τον ανεξάρτητο οργανισμό πιστοποιήσεων Eurovent*.

Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία τους, επιτυγχάνουν υψηλή ενεργειακή απόδοση έως και 120% σε σχέση με την ονομαστική τους ισχύ, χωρίς να αδειάζει το πορτοφόλι της οικογένειας. Η εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μπορεί να φτάσει το 80% σε σύγκριση με τη χρήση καυστήρα πετρελαίου, ενώ παράλληλα προσφέρουν και ζεστό νερό χρήσης μέχρι 60°C και κλιματισμό το καλοκαίρι.

Με μικρό μέγεθος και εύκολη εγκατάσταση, είναι κατάλληλες τόσο για διαμερίσματα και μονοκατοικίες, όσο και για επαγγελματικούς χώρους όπως ιατρεία, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Μπορούν να συνδεθούν με θερμαντικά σώματα δαπέδου, οροφής, ψευδοροφής, ενδοδαπέδια συστήματα και ηλιακούς συλλέκτες για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και οικονομία σε υφιστάμενα ή νέα συστήματα θέρμανσης.

 

Προηγμένη Τεχνολογία για Υψηλή Ενεργειακή Απόδοση

Οι σύγχρονες αντλίες θερμότητας της Carrier είναι εξοπλισμένες με επεξεργαστή και ψηφιακό ελεγκτή GMC και συνδυάζουν δύο ηλεκτρονικές παραμέτρους διαχείρισης, για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συμπιεστή σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας. Έτσι, ο υβριδικός συμπιεστής Twin-Rotary DC Inverter μπορεί να επιτύχει γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία και να τη διατηρήσει με ασυναγώνιστη ενεργειακή απόδοση. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα εύκολες στη χρήση με μεγάλη οθόνη χειριστηρίου για να επιλέγετε τη θερμοκρασία και να προγραμματίζετε τη λειτουργία τις ημέρες και ώρες που θέλετε.

 

Για το πιο αξιόπιστο σύστημα θέρμανσης, εμπιστευτείτε τους ειδικούς

Η Carrier είναι η εταιρία που ίδρυσε το 1915 ο Willis Carrier, ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού, και από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχει πάψει να καινοτομεί στο χώρο του επαγγελματικού και οικιακού κλιματισμού.

Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κτίρια παγκοσμίως, έργα με πολύ διαφορετικές ανάγκες κλιματισμού και ιδιαίτερες τεχνικές απαιτήσεις, όπως η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Μουσείο της Ακρόπολης και πολλά ακόμα, έχουν εμπιστευθεί την Carrier για τον κλιματισμό τους.

Η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Carrier διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές εγκαταστάσεις έρευνας για συστήματα HVAC. Το εργαστήριό μας είναι μοναδικό στην Ευρώπη, τόσο από άποψη κάλυψης της ψυκτικής ισχύος, όσο και για την ακρίβεια μετρήσεων που παρέχει και τη συμμόρφωση του με τα πρότυπα EN 14511 και EN 14825.

Οι Αντλίες Θερμότητας Carrier καλύπτουν και υπερβαίνουν τις Ευρωπαϊκές απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού, σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Επιλέγοντας Carrier, επιλέγετε τους ειδικούς. Επιλέγετε τον εφευρέτη του σύγχρονου κλιματισμού.

Ανακαλύψτε τις Αντλίες Θερμότητας Carrier εδώ.

*H Eurovent ελέγχει και πιστοποιεί ότι οι αποδόσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανημάτων κλιματισμού ακολουθούν πλήρως τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Μία συσκευή πιστοποιημένη κατά Eurovent θα αποδίδει εγγυημένα όσα αναγράφει ο κατασκευαστής της. Προκειμένου να κατέχει τη σφραγίδα πιστοποίησης της Eurovent, έχει περάσει από τα αυστηρά πρωτόκολλα ελέγχου της ανεξάρτητης αρχής και έχει αξιολογηθεί με ακρίβεια. Μάθετε περισσότερα.