OptiClean

OptiClean TM

Γνωρίστε τους νέους αυτόνομους καθαριστές αέρα επαγγελματικής χρήσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ

Μια ανάσα καθαρού αέρα

για την επιχείρησή σας!

Βρίσκεστε μέσα στο χώρο της επιχείρησής σας και πιθανότατα βλέπετε έναν καθαρό χώρο.
Είναι όμως πραγματικά καθαρός;

Η ποιότητα του εσωτερικού αέρα αποτελεί σημαντική παράμετρο για την άνεση, την υγεία, την ασφάλεια και την παραγωγικότητα των ατόμων που ζουν ή εργάζονται σε αυτόν. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των Η.Π.Α. (U.S. EPA), ο αέρας ενός εσωτερικού χώρου έχει υψηλότερες συγκεντρώσεις σε ρύπους από ότι ο αέρας στο εξωτερικό περιβάλλον.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλοι αναζητούμε τρόπους μείωσης των αερομεταφερόμενων ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των σωματιδίων που περιέχουν ιούς.

Με περισσότερο από έναν αιώνα εμπειρίας σε εσωτερικούς χώρους, σας προσφέρουμε την καλύτερη λύση. Ο νέος μας καθαριστής αέρα για επαγγελματική χρήση OptiCleanTM, εξασφαλίζει ότι θα απολαμβάνετε την καλύτερη ποιότητα αέρα στην επιχείρησή σας!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Το OptiCleanTM μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και εύκολα σε οποιοδήποτε χώρο.

Χώροι εστίασης
Εμπορικά καταστήματα
Κέντρα υγειονομικής περίθαλψης
Γυμναστήρια
Χώροι γραφείων
Σχολεία
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Γιατί το OptiClean™

Το OptiClean™ λειτουργεί ως καθαριστής αέρα και ως μονάδα δημιουργίας συνθηκών αρνητικής πίεσης. Βραβεύτηκε από το περιοδικό ΤΙΜΕ ανάμεσα στις 100 καλύτερες εφευρέσεις για το 2020 στην κατηγορία Ιατρική Φροντίδα. Κέρδισε επίσης το βραβείο 2020 Vision στην κατηγορία HVAC από το FacilitiesNet. Η μονάδα αναπτύχθηκε στις αρχές του 2020 για να βοηθήσει στην υποστήριξη των δωματίων απομόνωσης στα νοσοκομεία που υποστήριζαν ασθενείς με COVID-19. Στη συνέχεια η χρήση του ως καθαριστής αέρα επεκτάθηκε και σε άλλες επαγγελματικές κατηγόριες για τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα.

Φορητό
Η μονάδα σχεδιάστηκε για να  μετακινείται εύκολα σε οποιοδήποτε δωμάτιο  χωρίς ανάγκη για εξειδικευμένη εγκατάσταση. Απλά συνδέστε το σε οποιαδήποτε πρίζα.
Εξαιρετική ευελιξία
Δύο διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας: καθαριστής αέρα ή μονάδα δημιουργίας συνθηκών αρνητικής πίεσης (ανάλογα το μοντέλο).
Συμπληρωματική δράση
Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ή να τροποποιήσετε τον εξοπλισμό κλιματισμού που ήδη διαθέτετε.
100%
Διαφορετικές επιλογές φίλτρων HEPA και προαιρετική επιλογή φίλτρου ενεργού άνθρακα ή μικροβιοκτόνο σύστημα (UV-C).
Αθόρυβη λειτουργία
Ιδανική για χρήση σε χώρους με μόνιμη παρουσία ανθρώπων καθώς έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου.
Υψηλή ενεργειακή
Οι μονάδες σχεδιάστηκαν για να βελτιστοποιούν την ενεργειακή απόδοση και έτσι να μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.
Πώς λειτουργεί!

Ο καθαριστής αέρα Carrier OptiCleanTM είναι ένα φορητό σύστημα φιλτραρίσματος που δεν απαιτεί συνδεδεμένο αγωγό.
Λειτουργεί σε τρία απλά βήματα:

Βήμα 1o

Η μονάδα αναρροφά τον αέρα του χώρου.

Βήμα 2o

Ο αέρας διέρχεται από απόλυτα φίλτρα που παρακρατούν τους ρύπους.

Βήμα 3o

Ο αέρας επιστρέφει καθαρός πίσω στον χώρο.

Επιλέξτε την κατάλληλη μονάδα για το χώρο σας

Η μονάδα OptiClean™ προσφέρεται σε δύο μοντέλα:
FN1SXF  (ένα μέγεθος)  &  39UV  (τρία μεγέθη) με εναλλακτικές διαμορφώσεις

Επιλογή 1
Επιλογή 2
Επιλογή 3
Επιλογή 4
Επιλογή 5
Επιλογή 6
ΦΙΛΤΡΑ HEPA

Τα αιωρούμενα σωματίδια (Particulate Matter, PM) είναι μικρού μεγέθους στερεά ή υγρά αιωρήματα που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα από διάφορες πηγές και σε ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και σύστασης.

Τα πλέον επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία λόγω της βαθύτερης διείσδυσης και εναπόθεσής τους στο ανθρώπινο σώμα είναι τα αιωρούμενα σωματίδια:

  • ΡΜ2.5 με διάμετρο μικρότερη από 2.5μm*
  • PM1 με διάμετρο μικρότερη από 1μm*

Οι ιοί ταξινομούνται ως σωματίδια PM1 και μεταδίδονται συνήθως μέσω σταγονιδίων ή βιοαερολυμάτων ανθρώπινης προέλευσης όπως το φτέρνισμα, ο βήχας, η ομιλία, η αναπνοή κ.λπ. Χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ-1822 ανάλογα με την απόδοσή τους στην συγκράτηση σωματιδίων μεγέθους 0,3μm.

Αυτό το μέγεθος σωματιδίων έχει οριστεί ως το MPPS (Most Penetrating Particle Size) δηλαδή αποτελεί το πιο διεισδυτικό μέγεθος σωματιδίων που δεν μπορεί να εγκλωβιστεί εύκολα σε ένα φίλτρο.

Απόδοση φίλτρων ΗΕPA στα 0,3μm

  • H10 85,000%
  • H11 95,000%
  • H12 99,500%
  • H13 99,950%
  • H14 99,995%

Με τα φίλτρα HEPA, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο επαγγελματικός σας χώρος θα είναι απαλλαγμένος από μολυσματικά και άλλα αλλεργιογόνα μικροσωματίδια μικρομέτρων.

* ένα μικρομέτρο είναι το ένα εκατομμυριοστό του μέτρου

Φίλτρα ενεργού άνθρακα *

Τα φίλτρα ενεργού άνθρακα έχουν τη δυνατότητα εξάλειψης των οσμών, απορροφώντας αέρια όπως το υδρόθειο, το διμεθυλοσουλφίδιο, τα οξείδια του αζώτου, οι φορμαλδεΰδες, οι πτητικές οργανικές ενώσεις (VOC), η φορμόλη, το αιθυλένιο, το χλώριο, η αμμωνία, ο υδράργυρος κ.λπ.

* προαιρετικά

Λάμπες υπεριώδους ακτινοβολίας *

Οι λάμπες UV-C συμβάλλουν στον καθαρισμό του αέρα, μειώνοντας τη συγκέντρωση των παθογόνων ρύπων. Η ακτινοβολία UV-C απενεργοποιεί και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των νουκλεϊκών οξέων (DNA και RNA) στους μικροοργανισμούς (ιοί, βακτήρια, κ.λπ.). Η απορρόφηση πολύ υψηλής ενέργειας σε μήκος κύματος 253nm προκαλεί μη ανα- στρέψιμη βλάβη στη δομή των νουκλεϊκών οξέων και των πρωτεϊνών σε μοριακό επίπεδο (ASHRAE FUNDAMENTALS, Κεφ. 62, Ultraviolet and surface treatment).

* προαιρετικά

Μάθετε σήμερα πώς μπορεί το OptiClean να φέρει μια ανάσα καθαρού αέρα και στη δική σας επιχείρηση!

Θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το OptiClean;

Επικοινωνήστε μαζί μας